Asigurare de sănătate în Germania

Locuieşti de mai mult timp în Germania sau abia acum te-ai mutat? Dacă eşti înregistrat cu o locuinţă în Germania, eşti obligat de lege să ai o asigurare medicală, conform paragrafului 193 VVG, legea cu privire la asigurarea obligatorie. 
Conform legii, societatea de asigurări trebuie să fie recunoscută oficial în Germania. Asigurarea trebuie să acopere cel puţin tratamentele de tip staţionar şi ambulatoriu. Contribuţia proprie pe an pentru tratamentele de tip staţionar şi ambulatoriu poate să ajungă până la 5.000 € pe an. Pentru perioada în care nu ai fost asigurat trebuie să plăteşti din urmă pentru fiecare lună de neasigurare.

Asigurarea medicală obligatorie
Orice persoană cu reședință în țară este obligată să încheie un contract cu o societate de asigurări din Germania, atât ea precum și toate persoanele reprezentate legal de aceasta, atâta timp cât acestea nu sunt capabile din punct de vedere legal să încheie independent un contract cu o societate de asigurărI. Asigurarea medicală trebuie să suporte cel puțin costurile tratamentelor de tip staționar și ambulatoriu, iar serviciile asigurării medicale pentru tratamentele de tip staționar și ambulatoriu înțelese de comun acord nu au voie să depășească suma limită la care  asiguratul participă financiar de 5.000 euro de persoană anual. În cazul în care încheierea contractului se face cu o lună mai târziu de împlinirea obligației din alineatul 3 rândul 1, va fi necesară plătirea unei prime suplimentare. Aceasta va conține o taxă a fiecărei luni de neasigurare începând cu a șasea lună de neasigurare se va plăti pentru fiecare lună ce urmează cu o șesime în plus din taxa inițială.În cazul în care nu se poate determina durata neasigurării se va pleca cu premisa că persoana respectivă nu a fost cel puțin cinci ani asigurat. Prima suplimentară se va plăti o sigură dată extra sumei prezente. Titularul poate cere asiguratorului amânarea primei suplimentare, doar în condiția în care acesta nu este capabil financiar de plătirea acestei sume și dacă asiguratorul este de acord cu primirea sumei în rate. Sumelor amânate se va adăuga dobânda.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen